Videoproductie: hét geheime wapen voor

jouw merk

Digitale advertentiebudgetten zitten in de lift, daar kijkt niemand meer van op. Wereldwijd spendeerden marketeers in 2018 maar liefst 100 miljard euro aan digitaal adverteren, en video marketing krijgt een flink deel van de koek. Logisch, want heel wat jongeren vinden hun weg naar digitale kanalen en video. Maar daarnaast zijn er ook nog andere redenen die het succes van video verklaren.

Wist je bijvoorbeeld dat meer en meer mensen in nieuwe markten toegang krijgen tot het internet? Zo zijn er vandaag maar liefst 3,9 miljard mensen met internettoegang vanop meer dan 12 miljard devices. Er zijn vandaag dus meer toestellen met internettoegang dan dat er mensen zijn. Wat een potentieel!

Doordat we zoveel van onze tijd online spenderen, is het internet een echt strijdtoneel om de aandacht van die miljarden internetgebruikers geworden. Hoe maak je dan het verschil? Hoe zorg je ervoor dat mensen verliefd worden op jouw merk? Hoe spring je in het oog bij die ultragetalenteerde designer voordat je concurrentie hem binnenhaalt? Je raadt het: met creatieve videoproductie.


Waarom is video precies wat je nodig hebt om op te vallen en leads te laten binnenrollen?  Let us tell you.


Video en ons concentratievermogen

Wanneer je al geruime tijd op het internet vertoeft, leer je om advertenties te negeren. Statische banners? Zien we niet. Native advertising? Daarvoor zal je vroeger moeten opstaan. Saaie, onpersoonlijke e-mails? Doen ons niets. Echt.

We zijn inmiddels ook kampioenen in het snel verwerken van data. Wist je dat we vandaag elke dag overspoeld worden met genoeg informatie om 174 kranten te vullen? Elke. Dag. Het is dan ook geen wonder dat ons concentratievermogen het hard te verduren krijgt.

Video helpt om de aandacht te trekken en te houden: video’s zijn kort, to the point en doorgaans erg snackable. Videoproductiediensten gaan er dan ook met rasse schreden op vooruit en ze helpen je om je doelen te bereiken.

Video converteert


Er is enorm veel vraag naar videoproductiediensten en dat wel om één belangrijke reden: video werkt. Video converteert een stuk efficiënter dan traditionele marketingmaterialen. Hoe (goed) ze dat doen? Even kijken:


Sociale media: video’s nemen tot wel 11 keer meer plaats in op onze newsfeeds en genereren heel wat meer views dan statische posts. Facebook-videoadvertenties worden 10 tot 30% meer bekeken dan klassieke ads.


Landingspagina’s: een goede video is een ware zegen voor landingspagina’s. Video is goed voor een verhoogde conversie van maar liefst 80%.


E-mail: e-mail is het geknipte kanaal voor video. Waarom? Wat dacht je van een conversieverhoging van 96%? Het wordt zelfs nog mooier wanneer je gepersonaliseerde video gebruikt: gepersonaliseerde video’s zorgen voor een conversieverhoging van 500%!


Productpagina’s: Alweer een kans om de show te stelen met video. Consumenten zijn 64 tot 85% meer geneigd om een product te kopen nadat ze er een video over hebben gezien.


Kort gezegd: een goede videoproductiepartner is goud waard.

Videoproductie: bereik je doelen

Videoproductiebedrijven kunnen je helpen om heel wat marketingdoelen te bereiken. Zo gebruik je verschillende videotypes in heel wat verschillende stadia van de customer journey en begeleid je klanten door je volledige marketingfunnel.


Laten we even kijken welke soorten video’s er bestaan en hoe je ze op de beste manier kan inzetten.


Awareness: dit is het moment om de aandacht van je kijkers te trekken met spannende teasers, interessante how-to’s en kick-ass animatievideo’s.


Consideration: tijd voor de volgende stap—een meer geavanceerde explainer, expert guides, vlogs, webinars, tutorials of pakweg een handige productvergelijkingsvideo.


Purchasing: kijkers zijn bijna overtuigd om je product te kopen. Help hen bij die laatste stap met gedetailleerde explainers, webinars, productdemo’s, klantenverhalen en FAQ-video’s.


Loyalty: wist je dat het drie keer zoveel tijd kost om een nieuwe klant te verwerven dan het kost om een bestaande klant te houden? Toon dat je om je klanten geeft met een coole video voor een verrassing van jewelste.


Creatieve videoproductie

Animatievideoproductie

Toen we met StoryMe begonnen, focusten we ons op animatievideo’s van 60 seconden. Vandaag is ons aanbod een stuk breder, maar animatie zal altijd een special plekje in ons hart krijgen. Animatie is leuk en dynamisch en bovendien een prima hulpmiddel om kijkers iets te leren of om hen te inspireren.

Een goede videoproductiepartner helpt je met alle aspecten van je video, zoals de toon, stijl, het formaat (vierkant, 16:9, 1:1, verticaal), lengte (met 60 seconden zit je vaak goed, maar niet altijd) en distributie (YouTube, Facebook, LinkedIn, Twitter, e-mail, evenementen en meer).

Livevideoproductie

 

Ook met live video krijg je verrassende, creatieve resultaten. En weet je wat het leukste is? Het is enorm menselijk. Bespeel die emoties, doe mensen lachen, of toon gewoon een product dat zo indrukwekkend is dat je het moet zien om het te geloven.

Live video is de perfecte oplossing voor videotestimonials, omdat het een erg authentiek medium is.

Of gebruik het voor je events: met live video proef je de sfeer en lijkt het bijna alsof je zelf op de eerste rij staat.


Gemengde videoproductie: animatie + live


Wil je van beide walletjes eten? Dat kan! Dankzij onze ervaring in videoproductie profiteer je van het beste van beide werelden, met video’s die live en animatie combineren.

Een geanimeerde laag bovenop een live video biedt heel wat voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een pak eenvoudiger om animatie aan te passen dan om livebeelden te updaten. Is je content veranderlijk, dan zal je met deze handige combo een pak verder komen.

Corporate videoproductie

Om een fantastisch product te kunnen verkopen, heb je eerst de beste mensen nodig om dat product voor jou te bouwen. Maar hoe trek je die unicorns, wizards en helden aan? Juist, met video. Video is de sleutel tot een succesvolle corporate brandingstrategie.

Video maakt je bedrijf een stuk menselijker. Laat iemand bij HR vertellen over die droomjob in de aanbieding, laat het jargon vallen en maak het concreet.

Neem je sollicitanten mee op een videorondleiding van het bedrijf en gun hen een blik achter de schermen van jouw team.

Zet je medewerkers in de schijnwerpers en laat hen aan het woord. Zo weten sollicitanten precies hoe het nu écht voelt om bij jou aan de slag te gaan.

Vacatures met een video worden een pak vaker gedeeld dan vacatures zonder. Het resultaat: 34% meer (kwalitatievere) sollicitanten. En de kers op de taart? Wanneer je een video maakt die de waarden van je bedrijf deelt, zal je ook meer mensen aantrekken die jouw waarden delen.


StoryMe als videoproductiepartner

Videoproductiebedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond, maar wij zijn niet zomaar een videoproductiebedrijf. StoryMe bestaat al sinds 2013 en al van in het prille begin zetten we alles op alles om dé referentie voor videomarketing te worden. Van videostrategie over videodistributie tot analytics. 


Meer dan 40 professionals verzetten dagelijks hemel en aarde om je te helpen je videomarketinggoals te bereiken. We hebben al video’s gemaakt voor meer dan 1.000 klanten zoals Uber, Microsoft, Audi, Alpro, Disney, Deutsche Bank en meer.


Klaar om eruit te springen, meer te verkopen, meer leads te genereren en je product duidelijk aan de man te brengen?  Let’s talk.

Wat doen we?

Wij maken video en video strategie


Onze live en animatie teams zorgen ervoor dat jouw verhaal vastligt, communiceren jouw boodschap, en vertalen het in een kick-ass video die werkt! Van geluid tot script, tot de finale edit, onze video strategisten zijn er mee bezig. 


Maar wat is een goede video waard als niemand hem ziet?


Team video strategie zal een plan maken dat jouw spetterend nieuwe videos doet werken. Wij zorgen ervoor dat jouw video's gezien worden door de juiste mensen op het juiste moment, en op de juiste kanalen! 

Hoe verloopt ons proces?

Als je klaar bent om met video productie van start te gaan, dan doen we dat zo:

👂

🧠

👩‍💻

✍️

✏️

📹

🎉

🚀

📈

We luisteren naar je noden

We dagen je noden uit


Creative Brief

We schrijven een script

We creëren een storyboard

Hier gebeurt de productie-magie


We leveren je video af

We meten de resultaten

We distribueren je video


Bekijk onze Showreel

Laat van je horen!

Vul het contact formulier in en krijg gratis videostrategie advies 

of vraag een offerte aan!

All rights reserved. StoryMe.