Hoe gebruik je animatievideo om je marketingdoelen te bereiken?

Meer leads en sales nodig? Of op zoek naar nieuw talent? Wij helpen je bij het behalen van jouw targets met een kickass videostrategie. Van plan naar creatie tot aan het slim verspreiden van je video's. Contacteer onze video expert en krijg gratis advies! 🚀


Animatievideo is vandaag echt razend populair. Geen wonder, want video geeft je een flinke boost in engagement (een boost van maar liefst 25% volgens Forrester). Je kan zowel live video als animatie inzetten in je marketingmix (of zelfs een mix van beide), maar je moet wel weten hoe je de juiste video in de juiste context voor het juiste doel gebruikt.

In dit artikel vertellen we je alles over de voor- en nadelen van animatievideo’s, de verschillende soorten animatievideo’s voor jouw bedrijf, de distributie van animatievideo’s en hoe je een goede video partner vindt om jouw videocontent te produceren.

De voordelen van animatievideo

Gemakkelijk aan te passen

 

Stel je voor dat je een prachtige live video maakt waarin je een overzicht geeft van je producten. Je verspreidt hem naar de juiste kanalen, met succes, en je vergaart heel wat leads. Kortom: je video doet alles wat je gehoopt had.

Wat als je een nieuw product lanceert? Hoe voeg je dat toe aan je video? Heb je met acteurs gewerkt? Zijn zij nu ook beschikbaar? Gebruik je natuurlijk licht in je video? Ja? Hoop dan maar dat je de locatie op hetzelfde tijdstip kan boeken als de vorige keer. Als de locatie beschikbaar is natuurlijk… Weet de cameraman nog precies hoe alles opgesteld stond?

We zeggen niet dat het onmogelijk is, maar je ziet ook wel dat het geen eenvoudig proces zal worden. Als je animatie had gebruikt, dan was nieuwe elementen toevoegen echt een fluitje van een cent.De mogelijkheden zijn legio

 

Als jij het je kan inbeelden, kunnen wij het maken met animatie. Zo kan je abstracte ideeën visueel voorstellen op manieren die gewoon niet mogelijk zou zijn met een traditionele live video.


Je kan er complexe concepten mee uitleggen


Animatievideo’s spreken tot onze verbeelding maar ze zijn allesbehalve kinderachtig. Met animatie kan je moeilijke en ingewikkelde concepten op een heldere en prikkelende manier uitleggen.

Explaineranimaties zijn daarom erg populair: je legt je ingewikkelde concepten niet alleen uit, je doet het op de koop toe in recordtijd. Mensen hebben vaak geen zin om ellenlange teksten te lezen. Een hapklare video die een moeilijk onderwerp haarfijn uitlegt is dan de perfecte oplossing.


Een saaie presentatie? Ingewikkelde financiële resultaten? Maak het fun met animatie. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken. 

De nadelen van animatievideo

Minder menselijk dan live video

 

Wil je het vertrouwen van je kijker winnen? Dan is een betrouwbaar gezicht een betere keuze dan een geanimeerd personage. Daarom kies je voor interviews en testimonials beter voor live video dan voor animatie. 

 

 

Niet ideaal om je product te laten zien


Een geanimeerde explainervideo's is erg handig om te tonen hoe een product of dienst werkt, maar als je het design in de kijker wil zetten, is live video een betere optie. Heeft het design van je product bloed, zweet en tranen gekost? Dan is het toch zonde om er niet mee uit te pakken?


Verschillende soorten animatievideo’s

Explainervideo’s

Explainervideo's zijn de populairste animatievideo’s voor bedrijven. Ze zijn doorgaans rond de 60 seconden lang en vertalen een complex concept naar een eenvoudig filmpje. Voor sommige concepten heb je net iets meer tijd nodig, maar beperk je tot de kernelementen van je boodschap.


Advertenties

Er bestaan geanimeerde advertenties in allerlei soorten en maten voor heel wat verschillende socialemediakanalen. YouTube is daarvoor een van de populairste platformen, maar dat zal niemand verrassen.

Een goed voorbeeld van een geanimeerde video-advertentie is de bumper ad. Die zijn slechts enkele seconden lang en ideaal voor brand awareness en brand recall. Een bumper ad is zelden storend en wanneer je kiest voor een geanimeerd exemplaar worden ze nog net iets leuker.


Customer delight videos

De klant is koning, dus investeer af en toe in een royale verrassing. Verblijd hen met een korte, leuke animatie voor een beetje extra vavavoem. Wil je echt alle registers opentrekken? Gepersonaliseerde animaties die informatie uit je CRM-systeem integreren in je video zullen gegarandeerd potten breken.


Customer delight videos

Explainer videos

Ads

Distributie van je animatievideo

Check je SEO


Wanneer je hard aan een knappe video hebt gewerkt, wil je natuurlijk dat die ook gevonden wordt, niet? Kies een prikkelende, catchy titel en zorg dat er relevante keywords in de beschrijving staan. Ondertiteling is een zegen voor slechthorenden én bovendien ook goed voor je SEO.

P.S. Wist je dat websites met video doorgaans hoger in Google komen te staan?


Kies een host voor je video


Je kiest het formaat en de lengte van je video doorgaans op basis van de kanalen waar je hem wilt verspreiden, dus het is logisch dat je al weet welke je platformen je voor je video gaat aanspreken. Hier is een kort overzicht van de mogelijkheden…

Wil je jouw video delen op sociale media (zoals YouTube, Twitter, Facebook, LinkedIn of Instagram), dan upload je de content best rechtstreeks naar het platform zelf. Facebook is geen fan van externe links en laat je video een pak vaker zien als je hem rechtstreeks hebt geüpload.

Heb je een animatie gemaakt voor op je website of landingspagina, dan zijn er verschillende bedrijven die het voor jou kunnen hosten.Denk maar aan:


YouTube: wist je dat YouTube een grotere zoekmachine is dan Bing? Als je gevonden wilt worden, is dit echt de uitgelezen plek om je video te uploaden. Het platform biedt je ook een gedetailleerd inzicht in je kijkers, met info over locatie, geslacht, devices en heel wat meer. 

Vimeo: is na YouTube het populairste videohostingplatform. Vimeo wordt vooral gebruikt voor muziekvideo’s en documentaires maar is ook populair bij bedrijven die er hun animatievideo’s uploaden. 


Wistia: is het geknipte platform voor verregaande klanteninzichten. Wistia heeft een heat map-functie en brengt engagement in kaart. 


SproutVideo: voor een goedkope oplossing ben je bij SproutVideo aan het juiste adres. 

Vidyard: Vidyard is de Rolls-Royce der videohostingplatformen: niet goedkoop, maar je krijgt er wel diepgaande analyses, CRM-pluginopties en gepersonaliseerde video’s (goed voor je omzet) voor terug. 

Het succes van je video meten

SMART goals ken je al. KPI’s hebben geen geheimen meer voor jou, maar weet je ook welke drie KPI’s je best monitort wanneer je een video publiceert?


Onze suggestie:


1. Views: meer views vertalen zich niet noodzakelijk in meer omzet, maar het is wel een sterke indicator dat je je content op de juiste manier verspreidt. Het vertelt je ook meer over de efficiëntie van je targeting: krijg je heel wat views maar erg weinig clicks of conversies? Dan bereik je misschien niet het juiste publiek of is je video niet goed genoeg. Terug naar af!


2. CTR: de zogenaamde click-through rate toont je hoe succesvol je video is. Vaak is een klik exact wat je met een video wil bereiken, zodat je jouw lead verder kan nurturen. Als je probeert om je brand 

awareness op te krikken, is dat misschien van minder belang. Alles hangt dus af van je

 doelstellingen.


3. Gemiddelde kijktijd: wanneer je de totale tijd dat je video bekeken werd, deelt door 

het aantal keren dat hij bekeken werd, krijg je een gemiddelde kijktijd. Zo zie je precies

 hoe boeiend kijkers je video vinden. Vallen er al na enkele seconden heel wat mensen af? Dan is je content nog niet goed genoeg.Nog enkele KPI’s die je verder kunnen helpen:


Impressies: impressies vertellen je hoe vaak je video werd getoond aan potentiële kijkers. Zien maar weinig mensen jouw video-advertentie? Dan is het tijd om je targetingopties bij te spijkeren.


Conversies: conversies laten je zien hoeveel van je kijkers ook effectief leads of zelfs klanten zijn geworden. Het is de ideale KPI om je eindresultaten goed te kunnen inschatten.


StoryMe: jouw partner voor video-animatie

Er zijn heel wat animatiebedrijven, maar geloof ons wanneer we zeggen dat er video door onze aderen stroomt. In 2013 maakten we onze eerste video en we zijn nog lang niet van plan om daarmee te stoppen. 

Meer dan 65 getalenteerde professionals in heel Europa staan elke dag voor je klaar om te helpen met je videostrategieën, scripts, animaties en live video’s. Samen bereiken we jouw businessdoelstellingen. 

 


Animatie videoproductie Takeaways

Kort samengevat: animatievideo is een shortcut naar marketingsucces. Hier is een beknopt overzicht van wat je moet onthouden over video-animatie voor bedrijven:

  • Animatie geeft je engagement een fikse boost op alle kanalen
  • Animatie is eindeloos flexibel, waardoor je om het even wat kunt creëren en het later ook eenvoudig aanpast
  • Geanimeerde explainervideo’s zijn het perfecte hulpmiddel om complexe informatie op een eenvoudige manier voor te stellen
  • Je klanten blij maken met een leuke animatie is altijd een goed idee
  • Video is goed voor je SEO
  • Je kan je video’s rechtstreeks naar socialemediaplatformen uploaden, maar je kan ze ook hosten via Wistia, Vidyard, SproutVideo en anderen om ze daarna in te voegen op je website.
  • Views, CTR, en gemiddelde kijktijd zijn drie belangrijke KPI’s die je in de gaten moet houden wanneer je met videomarketing begint.

Wat doen we?

Wij creëren video's & Video Strategieën 


Onze live en animatie teams gaan aan de slag om je verhaal te brengen, je boodschap te verkondigen en het te vertalen in zalige video’s die werken. Van geluid tot script, tot onze finale edit, onze 85 Video Strategen zitten er bovenop.


Maar wat heb je aan een goede video als niemand die ziet?


Team Video Strategie zal een plan creëren om je blitse video’s te activeren. Wij bereiken de juiste mensen, op het juiste moment en via de juiste kanalen. 

Hoe verloopt ons proces?

Als je klaar bent om met video productie van start te gaan, dan doen we dat zo:

👂

🧠

👩‍💻

✍️

✏️

📹

🎉

🚀

📈

We luisteren naar je noden

We dagen je noden uit


Creative Brief

We schrijven een script

We creëren een storyboard

Hier gebeurt de productie-magie


We leveren je video af

We meten de resultaten

We distribueren je video


Check onze Showreel!

Laat van je horen!

Vul het contact formulier in en krijg gratis videostrategie advies 

of vraag een offerte aan!

All rights reserved. StoryMe.